Inima este un organ vital al corpului uman, responsabilă pentru pomparea sângelui în organism la fiecare bătaie. De obicei, ritmul cardiac normal este de aproximativ 70 de bătăi pe minut, dar acesta poate crește la efort fizic sau în urma emoțiilor puternice.

Bolile cardiovasculare sunt afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge, inclusiv boala coronariană, care poate duce la infarct miocardic, dar și alte afecțiuni care implică valvele cardiace. Există anumiți factori de risc care pot favoriza apariția acestor boli, cum ar fi fumatul, sedentarismul, nivelul crescut de colesterol, hipertensiunea arterială și diabetul zaharat.

Prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare

Este important să se acorde atenție acestor factori de risc și să se ia măsuri preventive pentru a reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. În plus, este recomandat să se efectueze controale medicale regulate și să se ia în considerare recomandările medicului în ceea ce privește stilul de viață sănătos.

Simptomele bolilor de inimă

Simptomele bolilor cardiovasculare pot include :

  • durere sau disconfort toracic care nu trece după câteva minute,
  • durere sau disconfort la nivelul mandibulei, gâtului sau spatelui,
  • slăbiciune, senzație de cap ușor, greață sau respirație rece,
  • durere sau disconfort la nivelul brațelor sau umărului,
  • dificultate în respirație sau durere în epigastru.

Aceste simptome pot indica un infarct miocardic.

Diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă

Pentru un diagnostic precis al bolilor cardiovasculare, este necesară o consultație de catre un medic cardiolog, care va efectua o evaluare clinică și va recomanda unele investigații, cum ar fi analizele de laborator, electrocardiograma, ecografia Doppler, testul de efort etc. În funcție de rezultatele acestor investigații, medicul va putea stabili un plan de tratament individualizat, care poate include medicamente, intervenții chirurgicale sau alte terapii.

Clinica noastră oferă consultații cardiologice și investigații specializate pentru a diagnostica și trata bolile cardiovasculare. Programările se fac în avans, iar pacienții sunt tratați de către medici specialiști cu experiență în acest domeniu.

Lasă un comentariu