În clinica noastră psihoterapia presupune întâlnirea directă cu psihoterapeutul în cadrul securizat al cabinetului. O ședință de psihoterapie are o durată de 50 de minute, o dată sau de doua ori pe săptămână. Ora psihoterapiei este stabilită de comun accord între client și psihoterapeut, iar recomandarea noastră este să nu înâarziați pentru că ședința nu se prelungeșe în caz de întârziere, și pierdeți minute prețioase din procesul de vindecare.
Psihoterapia se bazează pe creerea unor relații între client și terapeut care presupune cunoașterea, încrederea reciprocă respectul, și pentru ca toate aceste lucruri presupun un timp in care să se dezvolte, iar dumneavostra să puteți observa beneficiile noi vă propunem un pachet de inceput de 4 sedințe, care vor fi achitate la începutul psihoterapiei.
Regulile de confidențialitate sunt stricte pentru psihoterapeuți. Acestia nu au voie să dezvăluie identitatea clienților lor, a aspectelor legate de ceea ce impărtașesc aceștia. Regulile de etică ale psihoterapeuților nu permit acestora să aiba orice alt raport cu clientul în afara de cel terapeutic. Astfel, terapeutul nu poate lucra cu prieteni, colegi, rude, parteneri de afaceri, cu atat mai mult este exclusă din start orice relație sentimentală cu clientul.
Terapeutul care lucrează cu adulți nu are dreptul să dezvăluie aspecte din psihoterapia unui client rudelor, prietenilor acestuia, de aceea este recomandat că clientul să iși plăteasca terapia din banii proprii pentru a evita contractile triunghiulare (dacă cineva dă banii se poate simți îndreptățit să ceară informații că să știe pentru ce dă banii).
Deoarece relația terapeutică este cea mai importantă în procesul terapeutic, este foarte important ca să vă simțiți bine și confortabil în prezența terapeutului și este de recomandat să vă oferiți timp pentru că psihoterapia are nevoie de timp ca să dea rezultate, și nu poate fi o pastila magica. Exersați ceea ce ați învatat în timpul ședințelor de psihoterapie în viața de zi cu zi.
De ce să ne alegeți pe noi?
Inima activității noastre este clientul și nevoile lui. Stim să vă ascultăm, ne pasă și vă oferim soluțiile potrivite pentru dumneavoastră.
Suntem o echipă profesionistă de terapeuți, cu experiență clinică și cu deschidere spre tot ce este nou.
Suntem dedicați celor mai bune și noi tratamente aplicând cunoștințelor ultimelor ghiduri internationale de tratament și intervenții dovedite științific atât ca și medicație cât și ca și tipuri de psihoterapie.
Noi oferim o abordare individuala pentru fiecare client, hotărând împreună ceea ce este mai bine pentru fiecare.
Fiecare dintre noi într-un moment al vieții are nevoie de ajutor pentru dezvoltare personală, pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții sau să depășim anumite momente dificile, dar și ca și tratament pentru acele disfunctionalitati ale noastre care se încadrează într-un diagnostic psihiatric.
DACĂ MERGI LA PSIHOTERAPIE NU ÎNSEAMNĂ CĂ EȘTI NEBUN, ci dimpotrivă ești conștient că ai o nevoie la care încerci să găsești soluții, deci ești “sănătos” pentru că observi aceste lucruri în viață ta.
Psihoterapia individuala poate fi unic tratament sau altaturi de tratamentul medicamentos.
Când este ea recomandata?
Psihoterapia individuala este recomandată în:
- tulburări de anxietate : generalizată, atacuri de panica, fobii, tulburare de stress post traumatic, tulburarea de stress acut, tulburarea obsesiv compulsivă
- Tulburări de personalitate
- Dificultăți de relaționare
- Tulburări de adaptare sau dificultăți în managementul situațiilor de criză (doliu, divorț, boli, conflicte, alte traume)
- Tulburări de conversie (isteria)
- Tulburările somatoforme (simptome fizice care au cauza psihologica)
- Crize existențiale
- Creșterea încrederii în propria persoana, învingerea timidității, invatatea și exersarea asertivității (capacitatea de a spune “nu”, sau de a-ți susține părerea fară agresivitate sau vinovăție)
- Învățarea unor modele de gândire sau comportamente noi, constructive
- Episode depresive ușoare sau medii (poate fi tratament unic, dar în formele severe se combina cu tratamentul medicamentos)
- Tulburarea afectiva bipolara
- Schizofrenie, Tulburare schizo-afectiva. În aceste afecțiuni însosteste întotdeauna un tratament medicamentos. Are rol de psihoeducatie și creștere a calității vieții
În clinica noastră oferim tratament de specilitate pentru adicții, dar nu suntem specializați în adicțiile de droguri.