Nu exista o modalitate sigura de prevenire a bolilor mintale. Cu toate acestea daca aveti o boala mintala luand masuri pentru a controla stresul, pentru a va creste rezistenta la frustrare si pentru a va creste stima de sine scazuta poate ajuta la mentinerea simptomelor sub control. Urmati acesti pasi:

  • Atentie la semnele de avertizare. Lucrati cu medicul sau terapeutul dumneavoastra pentru a afla ce va poate declansa simptomele. Faceti un plan astfel incat sa stiti ce sa faceti daca simptomele revin. Contactati psihiatrul sau psihoterapeutul daca observati modificari ale simptomelor sau in felul in care va simtiti. Implicati membri de familie sau prieteni pentru a urmari semnele de avertizare (cei de langa noi pot observa mai repede modificari in comportamentul nostru decta noi)
  • Folosiți-va de controalele periodice la medicul de familie si de analizele periodice, mai ales daca nu va simtiti bine. S-ar putea sa aveti o problema noua de sanatate care nu trebuie neglijata sau puteti suferi de un efect secundar al medicatiei
  • Cereti ajutor atunci cand aveti nevoie.Problemele de sanatate mintala pot fi mai greu de tratat daca asteptati pana cand simptomele devin grave. Tratamentul de intretinere pe termen lung poate contribui de asemenea la prevenirea unei recidive a simptomelor
  • Ai grija de tine.Somnul suficient, alimentatia sanatoasa, activitatea fizica regulatea sunt importante. Incercati sa mentineti un program regulat. Discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti probleme cu somnul sau daca aveti intrebari despre alimentatie si activitate fizica.

Solicitaţi o programare la Clinica MentaLife pentru a discuta cu specialiştii noştri şi a afla mai multe informaţii